Ahad, 17 April 2016

READYSTOCK: Tudung 3 tona

Assalamualaikum <3

✿ Tudung 3 tona ✿

Alhamdulillah, ini merupakan tudung HOT SELLING dalam sejarah jualan tudung Bidadari Solehah (BS) sejak dua tahun yang lepas.

❖ Design ni masih diterima pakai oleh penggemar-penggemar tudung labuh. Harga yang berpatutan dan kualiti kain koshibo yang ringan, serta mudah bentuk.

❖ Tekan link berikut untuk pilihan pelbagai gabungan warna yang menarik: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.735444196474450.1073741851.239514602734081&type=3

❖ Bagi yang belum memiliki koleksi Tudung 3 tona ini, rebut peluang segera ◕‿◕

✔ Material KOSHIBO
✔ Ada bidang 50, 55 dan 60.
✔ Mudah digosok dan dibentuk.
✔ Sesuai di pakai untuk ke kuliah atau tempat kerja.

ツ RM30 sehelai.
ツ Caj pos: RM7 (SM) / RM8 (sabah) / RM9 (sarawak)

󾒱 Walk in ke butik kami Butik Bidadari Solehah PT 192, Tingkat 1, Jalan Mahmood Seksyen 12, 15200 Kota Bharu Kelantan
󾠤 PM di fb page Butik Bidadari Solehah
󾔥 Whatsapp 0194818115

>> Kami juga menjual dalam kuantiti BORONG ;)
































Khamis, 14 April 2016

Niqab Bidadari 2 layer

Niqab Bidadari 2 layer

Assalamualaikum :)
.
Alhamdulillah niqab 2 layer juga telah restock di butik kami. ✨
.
KENAPA NIQAB INI MENJADI PILIHAN:

✨ Kain chiffon georgette yang lebih selesa dan lembut pada muka. Urusan harian anda menjadi lebih mudah jika memakai niqab 2 layer, tampil selesa dan yakin dengan niqab kami.

✨  Mudah bernafas, tekstur ringan

✨ Terus sarung sahaja, sudah siap dan mudah digayakan.

Niqab Bidadari (2 layer):

➡ RM45 sehelai (tak termasuk pos)
➡ Jenis kain adalah Chiffon georgette
➡ lembut dan mudah digosok.
➡ Labuh depan hingga tutup dada.
➡ Labuh belakang 45 inci
.
Berminat?
󾒱 Walk in ke butik kami, Butik Bidadari Solehah, PT 192, Tingkat 1, Jalan Mahmood, Seksyen 12, 15200 Kota Bharu, Kelantan
󾔪 PM di fb Butik Bidadari Solehahlehah
󾔦 Whatsapp 0194818115
Terima kasih. .♡♥♥♡





Rabu, 13 April 2016

NEW ARRIVAL: JUBAH KHAULAH

[ JUBAH KHAULAH ]

Yeayy! Alhamdulillah done photoshoot di pantai senok. Wahh, comeynya jubah khaulah ni 😻
.
Ramai sangat customer kami yang request buatkan jubah yang ada poket. Senang nak letak barang katanya. Lagi-lagi kunci kereta dan telefon, senang nak ambil, tak perlu nak geledah handbag. huhu...
.
Masih mengekalkan design yang SIMPLE, tetapi tetap nampak ELEGENT buat yang memakainya. InsyaAllah 😻
.
➡ Menggunakan material Peach Koshibo yang berwarna HITAM.
➡ Lining pada jubah adalah material CHIFFON GLITTER. Nampak shining gitu bila berada di tempat cerah.
 Cuff 1 INCI dan butang mengikut warna lining
➡ Mempunyai ZIP 12 INCI yang mana sesuai untuk para ibu yang menyusu.
➡ Jubah CUSTOMMADE mengikut saiz anda.
.
Best ke best??? 😻😻😻
.
💰 RM119 sehelai.
🎁 FREE POS LAJU SELURUH MALAYSIA.
.
Berminat?
 🏡 Walk in di butik kami PT 192, Tingkat 1 Jalan Mahmood Seksyen 12, 15200 Kota Bharu Kelantan.
 ✉ PM DI FB PAGE Butik Bidadari Solehah
📱 Whatsapp +6019 4818115.






Khamis, 5 November 2015

HAMPIR 30.WARNA KAIN KOSHIBO untuk dimiliki.

Buat Koshibo Lovers, boleh rambang mata tengok pilihan warna yang cantik dan menawan ni :).

Kebanyakkan tudung keluaran kami menggunakan material koshibo, antaranya:

√ Tudung Labuh Bujur
√ Tudung 3 segi
√ Tudung Eira
√ Tudung Balqis.
√ Tudung Annisa
√ Tudung Haura
√ Half Niqab Koshibo

Ciri-ciri koshibo: 
» Material ini tak pernah lapuk dek zaman, kerana tekstur kain yang tak mudah berbulu walaupun Bertahun-tahun!. 
» Tak panas, Tak jarang, Mudah dibentuk dan senang urus.(tekstur kain lasak), so tak perlu takut tercarik benang :p
» Berat dan jatuh beralun juga terletak pada si pemakai.
» 100% patuh syariat. DIJAMIN. Gunakan tanpa rasa was-was ;)

Jom, buat tempahan sekarang. 

Selagi stok masih ada :)


Rabu, 26 Ogos 2015

Testimoni #BSELovers


Assalamualaikum semua ^^

Kami nak share something SPECIAL untuk BSELOVERS :)

Ini adalah testimoni tulusly dari mereka. 

Jom, baca satu persatu ^^



Kain koshibo tak mudah berbulu, senang bentuk Dan mudah gosok!. Juga boleh request bidang 50,55 Dan 60!. Yang belum pernah mencuba, boleh buat pembelian Sekarang!

Saya nak tambah labuh lagi dalam 2 inci depan dan belakang. Suka dengan tudung labuh ni :)

Jadi yang masih belum dapatkan tudung labuh bujur dari kami, boleh la order. Kami ada 30 lebih pilihan pelbagai warna.
* BEGANTUNG KEPADA STOK SEMASA.





Tulus
-Team BSE-

Selasa, 25 Ogos 2015

Tips Penjagaan Pakaian


Bismillah~

Assalamualaikum semua, kali ni nak berkongsi tips penjagaan bagi pakaian supaya lebih tahan lama. :)

Nah, kat sini kami kongsikan beberapa tips yang boleh digunapakai:

Mencuci - Mencuci pakaian berwarna gelap perlu berhati-hati agar ia tidak pudar dan tetap berwarna gelap.
• Jangan merendam pakaian berwarna gelap lebih daripada 15 minit
• Gunakan detergent untuk pakaian berwarna dan elakkan detergent yang mengandungi pemutih pakaian
• Semasa anda menjemur pakaian, pastikan bahagian luar baju diterbalikkan dan diletakkan di dalam. Kemudian gantung dengan hanger.

Menyeterika - Seringkali kita lupa dan tidak menyedari bahawa panasnya seterika juga boleh merosak warna pakaian.
• Suhu seterika mesti pada tahap suhu “medium”, jangan terlalu panas.
• Terbalikkan baju anda ketika menyeterika (seperti menjemur), kemudian baru dibalikkan lagi semasa melipat.

Menyimpan - Menyimpan pakaian pun harus lebih cermat, agar ia tetap bersih dan kelihatan baru.
• Jangan menyimpan pakaian di tempat yang terdedah pada sinar matahari secara langsung. Jangan menyimpan di tempat yang lembab kerana akan merosakkan pakaian. Perhatikan suhu almari anda. Sediakan penyerap air agar almari anda tetap kering dan tidak lembab.
• Jangan simpan minyak wangi (perfume) atau cologne secara langsung pada baju kerana alkohol boleh merosakkan warna baju atau pakaian.

###############################################################

Blouse Khaulah

Assalamualaikum :)

Kami dah open order untuk blouse khaulah ni :

Apa yang best Dan kenapa mesti ada dalam wardrobe #bselover

✔ Kain jenis peach koshibo. ( lembut, jatuh, flowwy.
✔ Less ironing ( tak yah susah nak gosok sangat)  
✔ Labuh, longgar, tak jarang. *Bagi warna cerah digalakkan memakai inner :)
✔ Nak kelihatan kasual boleh digayakan bersama skirt atau seluar slack.
✔ Boleh request saiz sehingga Xxxl++
✔ Zip 8 inci di bahagian Dada. 
*Boleh request zip  / tak nak zip.
✔ Pergelangan tangan bergetah dan MESRA WUDHUK :)

Untuk pertanyaan diatas:
Boleh PM di fb page atau WhatsApp 019 4818115.







Ahad, 16 Ogos 2015

TIPS PEMILIHAN WARNA TUDUNG ❤

Assalamualaikum..

Hari ini kami ingin berkongsi tips dalam pemilihan warna tudung mengikut tona kulit anda.

Bukan senang ingin memilih warna tudung mengikut tona kulit kita jika kita kurang mengetahui maklumat tentang warna yang sesuai pada kulit kita sndiri.

Jom kita pelajari cara bagaimana memilih warna tudung yg sesuai mengikut tona kulit !


1) Tona kulit putih/cerah/kuning langsat



Pemilihan tudung yg sesuai sangat senang dipadankan dengan banyak warna. Jika anda dalam kelompok tona kulit cerah serlahkan penampilan anda dengan menggayakan tudung warna-warna yang ceria dan terang seperti merah, hijau terang, biru terang dan hitam. AWAS, anda perlu jauhi memakai tudung berwarna pastel@warna tanah seperti coklat, biru muda kerana ia menampakkan wajah anda kelihatan pucat.



2) Tona kulit Sawo Matang



Anda dalam kelompok negara Asia. Kebanyakkan orang Malaysia berkulit sawo matang atau lebih tepat berkulit org Melayu. Pemilihan warna tudung yang sesuai untuk tona kulit sawo matang ini ialah kuning, hijau, oren. Dengan pemilihan warna ini menampakkan anda wajah anda kelihatan terserlah dan berseri-seri. PERINGATAN, anda yang berkulit warna ini cuba ELAKKAN penggunaan warna kelabu atau gelap yang membuatkan wajah anda tidak bermaya.



3) Gelap / hitam manis



Ungkapan "Hitam manis pandang tak jemu" bagi wajah yg berkulit gelap harus serlahkan penampilan anda dengan ceria dan cerah seperti biru laut, merah jambu, putih, peach dan hijau muda. ELAKKAN memilih tudung warna yang gelap seperti hitam, Coklat gelap, biru gelap, dan hijau tua kerana ia akan menampakkan wajah anda lebih gelap.



Semoga perkongsian tips kali ini membantu anda membuat pemilihan yang tepat untuk memilih tudung mengikut kesesuaian tona kulit.



CREDIT: ANGGUN JELITA SCARF

***************************************************************************
✿ Tudung 3 Tona (3T) ✿

✔ Material KOSHIBO
✔ Ada bidang 50, 55 dan 60.
✔ Mudah digosok dan dibentuk.
✔ Sesuai di pakai untuk ke kuliah atau tempat kerja.

ツ RM30 sehelai.
ツ Caj pos: RM6 (SM) / RM9 (SS)

Berminat?
✿ PM kat page Bidadari Collection
✿ IG #bidadaricollection
✿ Whatsapp 019-4818115

>> Kami juga menjual dalam kuantiti BORONG ;)